Lazer Markalama Nedir?
Lazer teknolojisinin ortaya çıkan ışık demetinin işlenebilmesi ve kullanım alanlarından birinin de reklamcılık sektörü olduğu düşüncesinden yola çıkarsak lazer markalama nedir; yalın bir ifadeyle istenen yüzeye temas olmadan kaliteli bir şekilde yazı yazma işlemi gerçekleştirilmesine lazer markalama denilmektedir.
Dayanıklı markalamalar oluşturmak için kullanılabilecek birçok lazer markalama sistemi bulunmaktadır. Her türden malzemede en iyi sonuçları elde etmek için farklı markalama yöntemleri ve lazer ışın kaynakları (CO2 Lazer, Fiber Lazer, Mopa Lazer, Kristal Lazer) kullanılır. Lazer markalama makineleri kullanılarak grafikler, logolar, barkodlar, karekodlar ve dahası malzemelere uygulanabilir.
Fiber Lazer Markalama
Çekirdek lazer üzerinden ışını elde edip diyotlar yardımıyla enerji verilen cam fiberler sayesinde yaklaşık olarak 1.060 mikrometre dalga boyu seviyesine yükseltilen ışın prensibine dayalı olarak çalışan bir lazer markalama teknolojisidir.
Fiber lazer markalama makinaları, paslanmaz, çelik, alüminyum, bronz, pirinç, altın, gümüş ve benzeri metallere markalama yapar. Bunların dışında plastik, deri ve kauçuk malzemeler üzerine de kalıcı markalama yapabilen sistemlerdir.
Neden Fiber Lazer Markalama?
Fiber lazer sistemimiz sayesinde her türlü metal parçanın üzerine kazıma ve markalama işlemlerini yapabilmekteyiz. Başta otomotiv, promosyon, medikal, kuyumculuk, kalıp ve savunma sanayi olmak üzere metal ve plastik malzeme üretimi yapan hemen hemen her sektörde rahatlıkla kullanılabilecek, ürünlerinizde mükemmel markalama sonuçları alarak rekabet şansınızı arttırabilirsiniz.
- Yüksek hız ve otomasyon
- Sabit kalitede son derece hassas markalama
- Kalıcı; aşınmaya dayanıklık, ısıl ve asidik dayanıma sahip
Serigrafi Baskı Nedir?
Metal veya ahşap bir çerçeveye gerilen dokumaya, hassaslaştırılmış emülsiyon olarak adlandırılan kimyasalların sürülmesi ardından baskısı gerçekleşecek olan yazı veya desenin pozlama makinası ışığında pozlanması ve bir sıyırıcı (rakle) yardımı ile kumaş, cam, seramik, metal levha, ahşap veya kağıt gibi farklı yüzeyler üzerinde pozlanmış alanlara serigrafi mürekkebinin geçirilmesi ve pozlanmamış alanların boş bırakılması işlemidir. Serigrafi tekniği sanatsal amaçlı kullanımın yanı sıra endüstriyel alanda da yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Tekstil baskısında, porselen baskısında, metal üzerine baskılarda, silindirik yüzeylerde, cam şişelere tek ve çok renkli baskılar yapılarak malın daha dikkat çekici hale gelmesini sağlar. Aslında her gün görmekte olduğumuz birçok üründe serigrafi baskı tekniği kullanılmaktadır.
Neden Serigrafi Baskı?
- Baskı sayısı ile ilgili sorun oluşmuyor, sadece tek baskı için bile kalıp yapılabiliyor.
- Çok daha ucuza mal oluyor.
- Sadece bir kalıp ile çok sayıda baskı yapılabilme imkanı bulunuyor.
- Zengin boya çeşitliliğine sahip
- Kalıcı ve doğal eserlerin üretilmesi mümkün oluyor.