TOPTAN SATIŞ SÜREÇLERİ

detayporselen.com 'da Nasıl Sipariş Verebilirim?

Şirketimiz, web sitemizde yer alan tüm ürünleri tedarik etmekte, baskısını gerçekleştirip tarafınıza göndermektedir. Özel proje baskı siparişleri haricinde müşterilerimizin baskı için ürün göndermeleri gerekmemektedir.

Web sitemizde yer alan tüm ürünler için minimum sipariş miktarı ürün başına 60 adettir.

Fiyat bilgisi talep ettiğiniz ürünün *ürün kodunu *sipariş miktarını ve *baskı görselini e-posta ile fiyat@detayporselen.com adresine göndermelisiniz.

Tarafınıza genelde aynı gün içerisinde fiyat teklifi gönderilir, onaylamanız durumunda dijital ortamda görsel hazırlanıp gönderilir. Talebiniz doğrultusunda numune(ücretli) ürün 2-7 iş günü içerisinde hazırlanır. Onaylanması durumunda sipariş miktarınız, baskı renk sayısı ve iş yoğunluğumuza göre tahmini 7-20 gün içerisinde siparişiniz teslime hazır duruma getirilir.

Baskı ve fiyat onayı alınmakla birlikte firmamızın ilgili hesap numaralarına ilgili ürün fiyatının havalesinin gerçekleşmesi durumunda sipariş sürecinizi tamamlamış olacaksınız.

Siparişimi Nasıl İptal Edebilirim?

Baskı onayı verilmeyen ve üretime gitmeyen ürünler için herhangi bir tazminat ödemeksizin siparişinizi iptal edebilirsiniz. İptal taleplerinizi, mesai saatlerimizde (hafta içi 09:00/19:00)  +90 (544) 763 92 92 iletişim numarasından veya iletişim formu üzerinden iletmeniz gerekmektedir. İptal işlemi muhasebe ekibimiz tarafından onaylandıktan sonra,  iadenizi ortalama 4 iş gününde, ödeme yaptığınız banka hesap hareketlerinizde görüntüleyebilirsiniz.

Baskı onayı verilmiş (Baskısız ürünler hariç) ve üretim aşamasına girmiş siparişin iptali ve ödeme iadesi mümkün değildir.

Siparişim Elime Ne Zaman Ulaşır?

Ürünleriniz size ulaşana kadar 3 ayrı süreçten geçmektedir;

  1. Baskı Onay Süreci: Siparişinizi tamamlayıp ödemenizi yaptıktan sonra sizden tasarım yüklemeniz beklenir. Tasarımınızı yükledikten sonra bu tasarım uzman grafikerlerimizin kontrol ekranına düşer. Çözünürlük, yerleşim, boyut, gibi konularda baskıya uygunluğu açısından kontrol edilip gerekli durumlarda tarafınızdan revize istenebilir veya ekibimizin düzeltebileceği bir durum söz konusuysa gerekli düzenlemeler yapılarak tasarım yeniden onayınıza sunulur ve onay vermeniz için size mail yoluyla bildirim gelir. Bu süreç ortalama 1 iş günü olup, tasarımınızın baskıya uygunluğuna göre uzayabilir veya kısalabilir. Tasarımınıza onay verdikten sonra üretim süreci başlar.
  2. Üretim Süreci: Bu süre ürüne ve baskı türüne göre farklılık göstermektedir. Üretim yalnızca iş günlerinde yapılmaktadır, hafta sonları, resmi ve dini tatillerde üretim yapılmamaktadır.
  3. Teslimat süreci: Üretim süreci tamamlandıktan sonra ürünleriniz  sizin seçtiğiniz kargo firmasına verilir ve adresinize teslim edilmek üzere yola çıkar. Kargo teslimat süresi Ankara içi adresler için ortalama 1 iş günü, Ankara dışı adresler için ortalama 2-3 iş günüdür. Üretim süreleri farklı olan ürünler farklı zamanlarda ayrı ayrı olarak kargolanır. Kargo firması kaynaklı gecikmeler için takip numaranızı belirterek kargo firmasıyla iletişime geçmeniz süreç açısından daha verimli olacaktır.

Not: Tarafımızca önerilen teslimat şekli cam ve porselen ürünlerin zarar görmemesi açısından adresimizden teslim alma şeklindedir. Kargo sırasında oluşabilecek hasarlar tarafımızca kabul edilmemektedir. Taşıma sırasında oluşabilecek hasar, kırılma vb. durumlarına karşı kargo/lojistik firmaları özel veya hassas taşıma hizmetleri sunmaktadırlar. Detay Porselen bu hizmetlerin kullanmasını tavsiye eder.

Müşteri siparişlerini Detay Porselen’ in sözleşmede belirtilen merkez adresinden teslim alabilir. Detay Porselen siparişleri Müşteri’ nin bildireceği kargo/lojistik firmasına teslim edebilir. Detay Porselen’ in siparişi kargo/lojistik firmasına teslim etmesi veya sipariş anında yazılı bildirilen süre içerisinde Detay Porselen merkez adresinde hazır bulundurması teslimat yükümlülüğünü yerine getirmesi olarak kabul edilmektedir. Ürünlerin taşıma sırasında kaybolması veya herhangi bir nedenle Müşteri’ ye ulaşmamasının yükümlülüğü kargo/lojistik firması sorumluğundadır. Bu konuda bir anlaşmazlık durumunda Müşteri kargo/lojistik firması ile görüşmelidir. Detay Porselen sadece ürünleri kargo/lojistik firmasına teslim ettiğine dair belge veya teslimat numarasını ibraz etmekle yükümlüdür.

Ödeme, İşleyiş ve Çalışma Şartları Nelerdir?

Fiyat teklifi hazırlanır, teklif kabulü sonrasında onay için tarafınıza satış sözleşmesi iletilir. Talep edilirse ücreti karşılığında numune baskı yapılır Müşteri’ ye gönderilir. Siparişin alınması ile birlikte KDV dâhil toplam tutarın %60’ı tahsil edilir ve üretim süreci başlar. Ürünler sözleşmede belirlenen süre içerisinde hazırlanır ve talep edilmesi durumunda siparişin tek veya toplu olarak fotoğrafları Müşteri’ ye gönderilir. Toplam sipariş tutarının kalan %40′ lık kısmı tahsil edilir. Siparişler Müşteri’ nin bildireceği veya anlaşmalı olduğu kargo/lojistik firmasına karşı ödemeli olarak teslim edilir veya Detay Porselen’ in merkez adresinden teslim alınabilir. Ödemeler banka transferi ile yapılmaktadır. Çek, senet veya benzeri vadeli sistemler ile ödeme kabul edilmemektedir. Toplam tutarın tamamı tahsil edilmeden siparişler kesinlikle teslim edilmemektedir.

Yüksek Miktarlı Siparişler İçin Fiyatlarınız Düşüyor Mu? ve Ürünlerinizde Minumum Sipariş Miktarları Yazıyor Fakat Bu Miktarların Altında Sipariş Kabul Ediyor musunuz?

Evet, eğer cam ve porselen sektörüne bir tedarikçi, toptancı, promosyon firması veya yüksek miktarlarda ürün kullanan hotel, restaurant, catering veya cafe işletmecisi iseniz lütfen bizimle irtibat kurunuz.

Evet, kabul ediyoruz ancak minumum sipariş miktarının altında kalan siparişlerinizde ürünün birim fiyatı artacaktır. Lütfen bizimle canlı destek yada iletişim sayfamızdan iletişime geçiniz.

TASARIM VE BASKI

Baskıya Uygun Tasarımı Nasıl Yapabilirim?

Sitemiz üzerinden vereceğiniz siparişlerde farklı yüzeylere farklı tekniklerle baskı yapılmaktadır, bu nedenle en iyi sonucu elde etmek için dikkat etmeniz bazı hususlar en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır.

Baskı Türü ve Renk Seçimi

Ürüne göre değişen baskı türünü (CMYK, Pantone) dikkate alarak doğru renkleri seçmeniz gerekmektedir, hangi baskı türü seçildiğini  (Süblimasyon Baskı) ürün sayfasında bulabilirsiniz.

Çözünürlük

Yüklediğiniz tasarımın çözünürlüğü yüksek ve vektörel formatta olması daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Tasarımlarınızın, ürünün boyutuna göre değişebilecek olmasıyla beraber, genellikle
300 dpi çözünürlük ile hazırlanması tavsiye edilir.

Baskı İçin Gönderdiğiniz Logo ve Tasarımlar Hangi Formatta Olması Gerekir?

Baskı için gönderdiğiniz logo ve tasarımlar vektörel formatta olması gerekir. Vektör grafikler çözünürlükten bağımsız, her bir nesne matematiksel ifadelerle oluşturulan ve en önemlisi detay kaybetmeden herhangi bir boyuta yeniden ölçeklendirilebilen grafik türüdür. Çiziminize istediğiniz ölçüde yaklaşın hiçbir şekilde bozulma ve pixelleşme göremezsiniz.

Bitmap tabanlı resimler (jpg, bmp, png, gif vb.) pixel tabanlı programlarla oluşturulmaktadır, vektörel grafikler (ai, cdr, pdf, eps, svg vb.) ise vektörel tabanlı programlarla oluşturulmaktadır. Vektörel grafikler genelde firma logoları, yazı içeren resimler, teknik ve hassasiyet gerektiren çizimler vb. alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Vektörel formatın tek zayıf yönü görsel olarak fotoğraf kalitesinde üretim yapamazsınız.

Vektör grafik üretmek için yapılan birçok program mevcut. Bunların arasında en çok bilinen programlar arasında Adobe Illustrator bulunuyor. Adobe Illustrator’un dosya uzantısı .ai’dir. Öte yandan ülkemizde özellikle baskı alanında kullanılan Corel Draw bulunuyor. Corel Draw’ın dosya uzantısı .cdr’dir.

Halihazırda logonuzun vektörel formatını tasarım ajansınızdan veya grafikerinizden talep edebilirsiniz. Vektörel dosyaların içeriğini görebilmeniz için bilgisayarınızda yukarıdaki programlardan biri yüklü olmalıdır.

Yapılan Baskılarda Renkler Birebir Aynı Olarak Görünmekte Midir?

Baskı için gönderdiğiniz logonun, görselin dijital ortamda yada kağıt üzerinde görünen orijinal renkleri ile cam veya porselen üzerine uygulanan renkler hiçbir zaman aynı tonda yapılamamaktadır. Özellikle ara renklerde bu fark daha net görünmektedir. Bunun nedeni toprak boya kullanılması ve ara renklerin ana renklerin formülüze edilerek elde edilmesidir. Bu yüzden logo ve görsel tasarımlarınızı hazırlarken ana renkleri kullanmaya özen göstermeniz tavsiye edilir. Eğer renklerin gerçeğine en yakın olması konusunda hassasiyet gösteriyorsanız yüksek ücret karşılığında  numune çalışması yapılması gereklidir. Sipariş veren şirket/şahıs bu şartları göz önünde bulundurarak sipariş verdiğini kabul etmiş sayılır.

Sizin göndermiş olduğunuz logoların ekranda veya kağıtta görülen renkleri ile cam veya porselen üzerine yapılan baskılar arasında ton farklılıkları olmaktadır. Eğer bu konuda hassasiyet gösteriyorsanız lütfen numune talebinde bulununuz. Bu ücretlerin talep edilmesinin nedeni baskıların dijital bir sistemin aksine serigraf yöntemi ile yapılmasıdır. Her renk için ayrı boya formüle edilmesi, kalıp hazırlanması, baskı, ürüne transfer, fırınlanma gibi üretim süreçlerinin yaklaşık 3-4 gün sürmesidir. Ayrıca bu ücretler sipariş miktarı ile de bağlantılıdır, düşük ve yüksek miktarlı siparişler için aynı numune süreci işlediğinden dolayısıyla düşük miktarlı siparişlerde numune ücreti toplam sipariş miktarı içerisinde büyük bir oran olabilmektedir.

Ayrıca aynı görsel hem cam hem porselen ürüne uygulandığında yine arasında ton farkı olacaktır. Bunun nedeni cam boyaları 600C de, porselen boyaları 800C de fırınlanmaktadır. Cam ve porselen boyaları farklı hammaddelerden üretilir, cam ve porselen üründe aynı boyalar kullanılmadığı içinde birebir aynı renk tonlarında görünmezler. Bir diğer etken ise camın yüzeyinin şeffaf, porselenin ise beyaz olmasıdır. Şeffaf zeminde genellikle boyalarda şeffaf görünür, bu yüzden  cam baskıları daha cansız ve zayıf, porselen baskıları ise daha parlak ve canlı görünümde olurlar.

Porselen ve Cam Ürünler Üzerine Yapılan Baskılar Kalıcı Mıdır?

Porselen ürünler 800°C de, cam ürünler 600°C fırınlanır, bu nedenle baskılı porselenler, baskılı camlara göre ürünlere göre çok daha yüksek dayanıma sahiptir. Baskılı porselen ürünler (3 yıl) 1500-2000 civarında bulaşık makinesinde yıkamaya kadar kullanılabilir ancak daha uzun süreli kullanım ve baskı parlaklığı için elde yıkanmaları tavsiye edilir. Baskılı cam ürünler ise maalesef baskılı porselen ürünler kadar dayanıklı değildir, bulaşık makinesinde yıkandığında baskılarda solma, çizilme ve çıkma görülebilir, bu yüzden cam ürünlerin kesinlikle elde yıkanması gereklidir. Cam ve porselen üzerindeki baskılar herhangi bir metal yada sert bir cisimle kazındığında çıkmaz.

Lazer Markalama Nedir?

Lazer teknolojisinin ortaya çıkan ışık demetinin işlenebilmesi ve kullanım alanlarından birinin de reklamcılık sektörü olduğu düşüncesinden yola çıkarsak lazer markalama nedir; yalın bir ifadeyle istenen yüzeye temas olmadan kaliteli bir şekilde yazı yazma işlemi gerçekleştirilmesine lazer markalama denilmektedir.

Dayanıklı markalamalar oluşturmak için kullanılabilecek birçok lazer markalama sistemi bulunmaktadır. Her türden malzemede en iyi sonuçları elde etmek için farklı markalama yöntemleri ve lazer ışın kaynakları (CO2 Lazer, Fiber Lazer, Mopa Lazer, Kristal Lazer) kullanılır. Lazer markalama makineleri kullanılarak grafikler, logolar, barkodlar, karekodlar ve dahası malzemelere uygulanabilir.

Fiber Lazer Markalama

Çekirdek lazer üzerinden ışını elde edip diyotlar yardımıyla enerji verilen cam fiberler sayesinde yaklaşık olarak 1.060 mikrometre dalga boyu seviyesine yükseltilen ışın prensibine dayalı olarak çalışan bir lazer markalama teknolojisidir.

Fiber lazer markalama makinaları, paslanmaz, çelik, alüminyum, bronz, pirinç, altın, gümüş ve benzeri metallere markalama yapar. Bunların dışında plastik, deri ve kauçuk malzemeler üzerine de kalıcı markalama yapabilen sistemlerdir.

Neden Fiber Lazer Markalama?

Fiber lazer sistemimiz sayesinde her türlü metal parçanın üzerine kazıma ve markalama işlemlerini yapabilmekteyiz. Başta otomotiv, promosyon, medikal, kuyumculuk, kalıp ve savunma sanayi olmak üzere metal ve plastik malzeme üretimi yapan hemen hemen her sektörde rahatlıkla kullanılabilecek, ürünlerinizde mükemmel markalama sonuçları alarak rekabet şansınızı arttırabilirsiniz.

  • Yüksek hız ve otomasyon
  • Sabit kalitede son derece hassas markalama
  • Kalıcı; aşınmaya dayanıklık, ısıl ve asidik dayanıma sahip
Serigrafi Baskı Nedir?

Metal veya ahşap bir çerçeveye gerilen dokumaya, hassaslaştırılmış emülsiyon olarak adlandırılan kimyasalların sürülmesi ardından baskısı gerçekleşecek olan yazı veya desenin pozlama makinası ışığında pozlanması ve bir sıyırıcı (rakle) yardımı ile kumaş, cam, seramik, metal levha, ahşap veya kağıt gibi farklı yüzeyler üzerinde pozlanmış alanlara serigrafi mürekkebinin geçirilmesi ve pozlanmamış alanların boş bırakılması işlemidir. Serigrafi tekniği sanatsal amaçlı kullanımın yanı sıra endüstriyel alanda da yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Tekstil baskısında, porselen baskısında, metal üzerine baskılarda, silindirik yüzeylerde, cam şişelere tek ve çok renkli baskılar yapılarak malın daha dikkat çekici hale gelmesini sağlar. Aslında her gün görmekte olduğumuz birçok üründe serigrafi baskı tekniği kullanılmaktadır.

Neden Serigrafi Baskı?
  • Baskı sayısı ile ilgili sorun oluşmuyor, sadece tek baskı için bile kalıp yapılabiliyor.
  • Çok daha ucuza mal oluyor.
  • Sadece bir kalıp ile çok sayıda baskı yapılabilme imkanı bulunuyor.
  • Zengin boya çeşitliliğine sahip
  • Kalıcı ve doğal eserlerin üretilmesi mümkün oluyor.
Cam, Porselen ve Seramik Baskı Süreci Nasıl İlerler?

Porselen, seramik veya cam ürünlere uygulanacak baskılar için şirketimizin grafik departmanında ön hazırlık yapılır. Vektörel çizim, boyut ve renk ayrımları yapıldıktan sonra, film çıkışına gönderilir. Daha sonra pozlama makinasındaki işlemden geçirilir, uygun ipek kalıplar, otomatik veya manuel makinalarda basıma geçilir. Renk hazırlığı sonrası, baskılar özel serigraf kağıtlara basılır. Bu aşamalardan sonra  porselen veya cam ürünlerin uygun yerlerine baskılar yapılır ardından fırınlama bölümüne gönderiler.

CAM, PORSELEN ve SERAMİK HAKKINDA

Porselen Nedir?

Porselen; tümü killi topraktan yapılmış veya daha açık bir deyimle kil ihtiva eden ham maddelerden üretilmiş ürünlerin oluşturduğu büyük seramik grubunun bir elemanıdır.

Porselen, sadece doğal kaynaklı ham maddelerden üretilen bir maddedir. Beyazlığını kullanılan boyalardan değil, kullanılan ham maddelerden alır; 1400 °C civarında pişirilerek pekişir; ışık geçirgenliğine sahiptir ve sağlıklı bir üründür.

Bugün ev (yumuşak porselen) ve otel grubu (sert porselen) olarak üretilen iki tip porselenden bahsedebiliriz. Ev porselenleri, görsel olarak evlerimizde sofralarımızı süsleyen daha zarif ve ince bir yapıya sahiptir ve gün ışığına tutulduğunda ışık geçirgenliği oldukça yüksektir. Otel grubu ise, dünya standartlarına uygun olarak, daha kalın üretilmektedir. Bir lambaya tutulduklarında, ışığı geçirdikleri görülebilir. Günümüzde restoranlar, içine konulan yemeğin sıcaklığını muhafaza etmesi için tabağı önceden ısıtarak servise almaktadırlar. Eğer tabak kalın olursa, sıcaklığın daha uzun süre muhafaza edecek ve yemeğin lezzetine keyif katacaktır.

Neden Porselen Ürün?
  • Porselen estetik ve zariftir.
  • Sağlık ve hijyeni temsil eder.
  • Lekelerden kolay arınır, temizliği kolaydır.
  • Su emme özelliği çok düşüktür, bu sebeple yüzeyinde bakteri barındırmaz.
  • Alt yüzey rengi beyazdır, bu da onun seramiğe göre daha kaliteli ve dayanıklı bir madde olduğunu gösterir.
  • Yapısı daha serttir ve darbelere karşı daha dayanıklıdır.
  • Isı değişikliklerinden etkilenmez.
Cam Nedir?

Cam; aşırı soğutulmuş alkali ve toprak alkali metal oksitleriyle, diğer bazı metal oksitlerin çözülmesinden oluşan  ısıtıldığı zaman, devamlı bir şekilde sıvıya dönüşen, kristal yapısına sahip olmayan bir katıdır.

Sofra eşyasından sanat eserlerine, aydınlatma araçlarından endüstriyel malzemelere kadar pek çok kullanım nesnesinin hammaddesi olan cam, tarih boyunca insan yaşamında çok önemli bir yer tutmuştur.
Camı insan yaşamında böylesine vazgeçilmez kılan nitelikleri arasında, onun duruluğunu, kolayca şekil almasını, yüzeyinin doğal parlaklığını, aşınmaya karşı olan direncini ve çevreyle etkileşimsizliğini sayabiliriz.

Cam nasıl yapılır sorusunun cevabı ise, toz haline getirilmiş maddeler öncelikle elekten geçirilir daha sonra fırına atılıp orta sıcaklıkta (1500°C) eritilmesi sağlanır. Yapılan bu eritme işlemi sırasında ürün sık aralıklarla karıştırılır. Saatler süren bu ısıtma ve eritme işlemi sonrasında erimiş şeker kıvamına yakın bir ürün elde edilir. Elde edilen bu ürün farklı yöntemler yardımıyla şişe , kavanoz, bardak vb. şeklinde kalıplanır.

Neden Cam Ürün?
  • Cam gıdaların tadı, kokusu ve aroması değişmeden uzun süre saklanmasını sağlar.
  • Cam gerçek bir doğa dostudur.
  • Sonsuza kadar %100 geri dönüştürülebilir
  • Yiyecek veya içecek fark etmeksizin, içinde saklanan ürüne değer katar.
  • Camın sadelik yönü benzersizdir.
Porselen ve Seramik Arasındaki Farklar Nelerdir?

Seramik ve porselen arasında farklılıklar vardır. Genel olarak kullanılan malzemeler, yapımı, kullanım alanları ve özellikleri benzer durumdadır.

Seramik ürünler porselen ürünlere göre daha yumuşaktır. Porselenin daha sert ve camsı özellikleri fazladır. Porselenin seramiğe göre daha sert olması dayanıklı olması anlamına gelmez. Cam özelliklerinden dolayı seramiğe göre kolay kırılabilmektedir. Yapısal olarak seramik içerisinde boşluklar daha fazladır. Porselen içerisindeki malzemelerden dolayı daha yoğundur ve boşluk yoktur. Bu da sızdırmazlık özelliğinin porselen ürünlerde daha fazla olduğu gösterir. Dayanıklılık bakımından porselen biraz daha ön planda olduğunu belirtmeliyiz. Normal şartlar altında darbelere karşı seramik malzemeler daha dayanıksızdır.

Işığı geçirme özelliği bakımından porselenin daha geçirgen olduğunu görebiliriz. Sızdırmazlık özelliği daha fazla olmasına rağmen cam özelliğinden dolayı ışığı geçirme oranı seramiğe göre daha fazladır. Porselen malzemeler özellikle güneş ışınlarını fazlasıyla geçirmektedir. Seramik malzemelerde ise böyle bir durum söz konusu değildir.

Porselenin çok yüksek ısıda fırınlandığını ifade etmemiz gerekiyor. Özellikle seramiğe göre çok daha sert olmasında temel etken yüksek ısıda fırınlanıyor olmasıdır. Ortalama olarak seramik 1100 derece civarında fırın ile ısıtılırken, porselen ise 1400 derece civarı fırında ısıtılmaktadır. Bu da porselenin daha sert olması demektir. Seramiğin mat ve donuk olması, porselenin de çok daha yoğun ve kesif olması diğer özellikler arasındadır. Kullanım, tasarım, sağlık ve benzer özellikleriyle her iki malzemenin de hayatımızdaki kullanım alanları çok fazladır.

ONLİNE SİPARİŞ SÜRECİ